perjantai 10. tammikuuta 2014

Kasvis-fetapiirakka

Tämän vuodenvaihteen lemppariherkkuja on ollut kasvis-fetapiirakka, jonka ohjeen nappasin pikkuveljeltä joululahjaksi saadusta leivontakirjasta (Ulla Svensk: Lempileivonnaiset). Ja on muuten hyvää. Usein nää kasvispiiraat jää jotenki mauttomiksi, mutta tässä feta ja sipuli tuo huipusti makua.
Yleisön pyynnöstä ohje tässä:

Pohja
75 g pehmeää voita
3½ dl vehnäjauhoja (oon laittanu osaksi grahamjauhoja)
2 tl leivinjauhetta (yksikin riittää)
1 dl maitoa
(Ja muuten, pohjaksi käy varmasti mikä tahansa muukin suolasen piirakan pohja)

Täyte
2 tomaattia
150 g parsakaalia
1 sipuli
100 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
juustoraastetta


Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja laita vuoan pohjalle, silppua päälle sipuli. Paloittele parsakaali pikkupaloiksi ja lisää tomaattien ja sipulin päälle. Murenna fetajuusto myös joukkoon, ripota päälle juustoraastetta. Sekoita kerma, munat ja mausteet ja hulauta piirakan päälle. Paista vajaa tunti 175 asteessa uunin alaosassa. Piirakka on parasta, kun se saa paistamisen jälkeen vetäytyä hetken, myös seuraavana päivänä lämmitettynä maistuu...!

2 kommenttia: