torstai 1. toukokuuta 2014

Suomalaisen työn päivä
Työn päivää kunnioitin tietty töitä tehden. Koti-semmosia. Ja nautin. Niinki kiireiseksi ihmisen elämä voi näköjään välillä mennä että alkaa haaveilla jopa siivouksesta. Ni arvaatkaas kuinka odotin tätä vappua ja sitä seuraavia vapaita: vihdoinki aikaa tehä ja touhuta, puuhastella. Pääsin tänään hyvään alkuun, onneksi (pelkäsin nimittäin että viime hetkellä joku höynäyttää mut mukaan reissuun tai jonnekki, tai että istun vaa ikkunan eessä ajatuksissani enkä saa alotettua yhtää mitää). 
Aamukahvien jälkeen tää laitto pyykit pyörimään ja tiskas viikon tiskit ja heitti matot ulos ja tyynyt ja viltit ja päiväpeitteet. Ja sitte alko siivous. 
Joku vois kyllä olla mua vähän jäsentyneempiki siivoja... 
Mää poukkoilin asiasta ja tekemisestä toiseen suurinpiirtein näin: 

imurin hakeminen-vanhojen mattojen laittamista jätesäkkiin komerosta-imurointia-eteentulleen matkalaukun siirto komeroon-komeron raivausta-roskien keräämistä-järjestelyä-tiskirättien kokoamista-laatikon etsimistä luutuille-imurointia-lehtikorin tyhjennys-lehtien selailua-roskien vieminen ulos-hellan nuppien irrottamista-imurointia-tuolien nostelua-pyykkien ripustamista-kauppalistan kirjoittamista-uuden kuvan vaihtamista kehyksiin-imurointia

Pölyjen pyyhkiminen ja luutuaminen jatkui suurinpiirtein samaa rataa, väliin tuli mm. ruuanlaittoa, vanhan päiväkirjan lukemista, pääsiäisohran (joo! jotenki unohtu pääsiäisen aikoihin...)ja krassinsiemenien ja basilikan istuttamista, vanhojen autojen vappuajelun seuraamista ikkunasta ja kukkien kastelua.

Tässä vaiheessa täällä on kuitenki kiiltää ja tuoksuu niiiiin puhtaalle. 
Paitsi että vessa on vielä kuuraamatta. Ja ikkunat. 
Saatan pestä ne vielä tänään. Tai huomenna. Tai...

6 kommenttia:

 1. työn iloa täydestä sydämestä :) tämä päivä onki ollu tälle äitille lepopäivä,arkisten aherrusten ja vaatimusten keskellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. työn iloa se oliki! ps.pesin vielä ne ikkunat :)

   Poista
 2. Heei sulla on samanlainen matto ku mulla! Tai mulla samanlainen ku sulla. Tuo kuvan yläreunasta pilkistävä kirjava. Ihana uusi piristys lattialla. :)

  VastaaPoista