lauantai 8. kesäkuuta 2013

Boktips

Parasta lukemista kesällä on vanhat kunnon tyttökirjat. Semmoset, jotka on lukenu jo sataan kertaan: tuttuja ja hauskoja, lepposia ja viattomia, helppolukuisia ja viihdyttäviä. Lepposimmasta päästä on nämä (ruotsalaiset :)) Lotta-kirjat (Merri Vik). Ensimmäistä kertaa luin nämä kai ala-asteella, sittemmin aina kesälomilla ajan kuluksi!


Lotta, jolle sattuu ja tapahtuu, joka elää täysillä, tekee hyviä päätöksiä ja romuttaa päätökset jo samana iltana. Lotta, joka säilyttää sängyn alla tärkeiden tavaroiden laatikkoa. Lotta, joka on mukavan naiivi ja hyväsydäminen. Giggi, jolla on aina pussillinen suklaa-lakritsisekoitusta (mielettömän hyvä karkkiyhdistelmä) ja joka yrittää olla järjen äänenä. Ja sitten se Paul... Lotta-kirjoja on julkaistu monta kymmentä, harmi vaan, että kirjastoista suurin osa on laitettu jo poistoon. Mutta hei, ootteko lukenu näitä? Muistatteko Bernhardina-tädin loppiaisjuhlat, Micken, joka houkutteli Lotan mukaan kaikkiin projekteihin, Lenni-runoilijan, Urban-sedän, Paulin postikortit, Gerdin ja Malinin..?

2 kommenttia:

  1. Hei, teitä lukijoita on yhtäkkiä ilmestynyt tosi paljon! :) Mukavaa! Tervetuloa blogiini! Mukava olis myös lukea teidän mietteitänne, jättäkää välillä jälkenne tänne ;)

    VastaaPoista
  2. muistanpa hyvinnii nuo Lotta-kirjat,ja monet,monet muut sarjat...kumma että sitä vielä vanhalla iällä tykkää mieluummin lukia nuita sarjoja/kirjoja ku tätä uutta hömppää...:D

    VastaaPoista