maanantai 19. elokuuta 2013

Viikonloppuherkku


Olipa taas huikea viikonloppu. Ei kai mitään erikoista sinällään, mutta vaan niin monta tavallisen hyvää asiaa. 
 
 
Paljon tärkeitä ihmisiä, mukavia juttuja ja paljon naurua. Kokonaisvaltasta hyvää oloa.
Niin, myös paljon hyvää ruokaa..! Jaanpa tässä teiän kans yhden viikonlopun herkuista.

 
PARSAKAALIPIIRAS
 
Ohje mukailtu Valion reseptistä
 
Pohja:
3 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl öljyä
0,75 dl maitoa
 
Täyte:
200 g parsakaalia
3 munaa
1 prk (2 dl) ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
oreganoa
mustapippuria
suolaa
 
Valmista ensin pohja: sekoita kuivat aineet ja lisää sitten öljy ja maito. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 min. Keitä parsakaali miedossa suolavedessä puolikypsäksi, valuta ja jäähdytä.
Sekoita munat, kerma, juusto ja mausteet. Leikkaa parsakaalin isoimmat palat pienemmiksi ja laita palat esipaistetun pohjan päälle. Lisää muna-kermaseos. Paista 200 asteessa vielä n. 25 min.
 
Niin helppoa, niin hyvää! Ensi kerralla lisään siihen vielä yhden sipulin, niin tulee vielä parempaa!

3 kommenttia:

  1. nams,tota pitää tehä joskus...

    VastaaPoista
  2. Voi että, niin parhaita tuommoset viikonloput. Tavallisen hyvää. Voin vaan kuvitella täällä mitä se oli siellä;)

    VastaaPoista