perjantai 7. helmikuuta 2014

Perjantain porkkanapiirakka



Maailman ihaninta on ko tulee perjantaina töistä... että onki taas viikonloppu, että tääki viikko uurastettu (tällä viikolla se tosissaa tuntu siltä, uurastukselta). Maailman ihaninta istua alas eikä oo kiire minnekkään... Voi keittää kahvit ja kaivaa pakasteesta sitä alkuviikosta leivottua porkkanapiirakkaa. Porkkanapiirakka on siitä huippu, että se muuttuu paremman makuseksi muutaman päivän päästä leipomisesta. Ja varsinki perjantaisin se on ihan mielettömän hyvää.Tässä teillekki mun (mun mielestä tietenki just se ainoa oikea) ohje. Maistuu tää muuten ihan hyvältä kaikkina muinaki viikonpäivinä, oon testannu.

PORKKANAPIIRAKKA

5 munaa
5 dl sokeria
7,5 dl porkkanaraastetta 
(4-5 suurehkoa porkkanaa)
2,5 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl soodaa
2,5 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
250 g sulatettua margariinia

Vaahdota munat ja sokeri, lisää vaahtoon varovasti vatkaimella sekoittaen porkkanaraaste. Sekoita taikinaan jauhot ja lopuksi sula margariini. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia keskitasolla. Paistoaika vaihtelee tosi paljon uunista riippuen. Varo paistamasta liikaa, piirakasta ei tule silloin niin mehevää. Jäähdytä piirakkapohja ja sitten valmista kuorrute:

200 g sulatejuustoa (Olympia on takuuvarma)
3,5 dl tomusokeria
60 g margariinia (ei sulatettua)

Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaisiksi sähkövatkaimella ja levitä sitten piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Sitten oottelet pari päivää, niin aijjai ko on hyvää. Okei, kyllä tää maistuu tuoreenakin ihan hyvältä... :P

2 kommenttia:

  1. Oli muuten hyvää tuoreena ja vähän vanhempanakin... -oikiaan aikaan paikalla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeaan aikaan oikeassa paikassa, siellä sää aina oot! :)

      Poista