sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Food is love

Mää oon siinä(ki) mielessä vanhanaikanen ihminen, että aina ko tulee vieraita ni mun pitää varmasti tarjota niille jotaki. Laittaa aamupalaa, iltapalaa, välipalaa. Otatteko teetä vai kahvia? Millon te ootte syöny? Voi siitä on jo niin monta tuntia, oottakaapa ko mää jotaki laitan. Pittäähän teiän nyt jotaki syyä!


Mutta se on niin mukavaa. Parasta on se ko tietää että on tulossa vieraita, ni voi leipoa ja laittaa vartavasten jotaki hyvää. Oikein miettiä että mitä mitä mitä. Tai että ekstempore pyöräyttää (mää kuulemma aina vaa "pyöräytän") jotaki pientä. Ja pittäähän siellä pakkasessaki jotaki olla...


Tiiän, että mitä vanhemmaksi tuun, sitä mahottomampi musta tulee tässä asiassa. 
Mummuna mää varmaan ihan oikeesti tyrkyttämällä tyrkytän lisää puuroa ja sämpylää ja pullaa.
Mutta kai se vaan on niin, että se on mun tapa näyttää että välitän, piän hyvänä. Ruoka on rakkautta.
Että otahan vielä lisää, kyllä tätä riittää.


Tänä viikonloppuna vieraille tarjottu mm. tätä TONNIKALAPIIRAKKAA. Ohje napattu jälleen siitä Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Tästä ohjeesta tulee pellillinen tai kaksi pyöreää piirakkaa.

Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4,5 dl vehnäjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja tai osa spelttijauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
370 g valkosipuli-tomaattimurskaa
250 g Creme bonjour-ruoanlaittocuisine (kaikki maut käy)
2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
1 sipuli
100 g Aurajuustomurua (vähempiki riittää ;) )
150 g emmental-juustoraastetta

Sekoita pohjan aineet keskenään ja anna levätä jääkaapissa n. tunti. Kauli se sitten pellille (tai piirakkavuokiin). Sekoita tomaattimurska, creme bonjour, valutettu tonnikala, kananmunat ja puolet juustoraasteesta ja levitä pohjan päälle. Ripottele päälle silputtu sipuli ja Aurajuusto ja juustoraaste. 
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-30 min, kunhan näyttää kypsältä.
Hyvää.

2 kommenttia:

  1. tää vei kielen mennessään. mää kyllä teen tätä ehkä vielä tänään...

    VastaaPoista